Så här började det

Med erfarenhet från två världskrig låg Tyskland på 70-talet långt före Sverige när det gäller rehabilitering. Patienter främst med ryggmärgsskador fraktades med helikopter till specialkliniken. Stora delar av Tyskland var upptagningsområde. Staden var handikapp-anpassad och behandlingen bestod av förflyttning, sport och social träning. Två läkare och 30 sjukgymnaster arbetade på sjukhuset. Då förstod jag vikten …

Så här började det Läs mer »

Praktik på KTC

Några dagar efter digitala föreläsningen blev det praktik. Första gången att möta studenter på 1,5 år, roligt! Munskydd, visir, 12 studenter i varje grupp, 3 timmar. Inte så lätt, men det gick  ganska bra att hålla avstånd som lärare. Rörelser har ingått i den digitala föreläsningen och vi har haft en aktiv dialog. Den har …

Praktik på KTC Läs mer »

Förflyttningskunskap

Från rörelser till kommunikation och professionalism förflyttningskunskap innehåller mycket. Kanske därför så spännande! Det är en huvudsaklig uppgift för många i vården och en utmaning att uppdatera materialet som passar till samhället. Det är alltid små otydligheter som kan skärpas eller något nytt som kan läggas till. Det är lätt att glömma förflyttningens komplexitet som …

Förflyttningskunskap Läs mer »